Website hosting

Een belangrijke dienst die Intakt u kan bieden is de hosting van uw website(s). Uw website kan zowel een Nederlandse domeinnaam hebben, als een buitenlandse. Als u nog geen domeinnaam voor uw website hebt, dan zullen wij deze graag voor u verzorgen: klik hier voor meer informatie.

Wij ondersteunen IPv6 en alle moderne beveiligingstechnieken om uw website zo veilig als mogelijk te hosten. Hierdoor kunt u bij ons een score van 100% halen op het befaamde internet.nl dashboard.

LAMP

Intakt gebruikt vier open-source componenten voor het hosten van websites. Linux, Apache, MySQL en PHP. Deze combinatie wordt vaak LAMP genoemd.

 

Linux - operating system

Intakt beheert zeer snelle webservers die draaien op Linux (Debian). Deze servers zijn voorzien van een dubbele harde schijf (al uw bestanden staan dus op 2 harde schijven!). De gegevens op de server (bestanden en databases) worden ieder kwartier gesynchroniseerd met een reserve server die in geval van calamiteiten het werk van de hoofdserver over kan nemen. Bovendien worden alle bestanden dagelijks overgezet naar een tweede reserve server op een andere locatie.
Onze hoofdservers staan in een ISAE3000 type II gecertificeerd datacenter in Amsterdam.

Apache – webserver

Ongeveer de helft van alle webservers op het internet bestaat uit Apache. Het wordt ontwikkeld en onderhouden door een grote groep ontwikkelaars en wordt uitgegeven op basis van een open source licentie.

 

MySQL – database

Het database-programma MySQL heeft een wereldwijde reputatie voor zijn stabiliteit en snelheid. Intakt en haar klanten maken veel gebruik van databases voor het beheer van de 'content' van websites. Het gebruik van een MySQL-database is daarom een belangrijk onderdeel van ons aanbod en is inbegrepen bij de hosting van uw website

PHP – programmeertaal

PHP is een serverside scripting taal die is ontwikkeld voor web development, maar kan ook gebruikt worden voor het bouwen van grote complexe applicaties. Het is daardoor geschikt voor een enorme variëteit aan websites, van simpel tot complex.

 

Het is ook mogelijk applicaties in andere talen te hosten, zoals NodeJS of Python.  Neem hiervoor kontakt met ons op.

 

SSH en FTP

Het gebruik van SSH en FTP is inbegrepen bij de website hosting. Door hiervan gebruik te maken kunt u de files uploaden die benodigd zijn voor uw website.

SSH
Hiermee krijgt u via een UNIX shell op een veilige manier toegang tot uw bestanden.

FTP
Met FTP kunt u uw bestanden uploaden naar de server. Het is ook mogelijk een FTP account te maken dat toegang biedt tot slechts een deel van uw bestanden. Dat is handig als bepaalde personen verantwoordelijk zijn voor een bepaald deel van uw website.

 

Veiligheid

Intakt verzorgt ook het aanvragen van een Secure Sockets Layer (SSL) waarmee de website beveiligd is tegen het onderscheppen van verzonden data. Deze beveilinging is dan op uw website te herkennen aan een het gesloten slotje en aan het feit dat er "https" voor het adres staat.

 
Klik hier voor onze prijsinformatie.

Geïnteresseerd? Aarzel niet en stuur een mailtje naar info@intakt.com. Wij sturen u graag vrijblijvend nadere informatie of een voorstel op maat.