Content Management Systeem

Een Content Management Systeem is een webapplicatie die het mogelijk maakt om zonder veel technische kennis documenten en gegevens op internet te publiceren. Het gebruik van een eenvoudig CMS vraagt vaak dezelfde vaardigheden als het gebruik van een tekstverwerker.

Intakt heeft een CMS ontwikkeld dat geschikt is voor eenvoudige websites, maar ook uitgebouwd kan worden tot een complexe webapplicatie. Uiteraard biedt Intakt ook de mogelijkheid tot het hosten van externe CMS-en.

Intakt CMS

Het CMS dat Intakt ontwikkelde is eenvoudig in het gebruik. Na inloggen verschijnen buttons op de pagina die de gebruiker in staat stelt teksten en plaatjes bij te werken. Door dit "What You See Is What You Get" principe hoeft de gebruiker zich niet te verdiepen in een meer complexe 'admin control panel'.

Het CMS kan uitgebouwd worden naar behoefte. Complexe informatie, producten en functionaliteit kan in samenspraak toegevoegd worden. Voor het beheer wordt in een 'admin' sectie pagina's aangemaakt waar op een overzichtelijke manier de achterliggende data bijgewerkt en toegevoegd kan worden.

Ander CMS

Het is mogelijk om gebruik te maken van een ander CMS. Bekende CMS-en zijn Wordpress en Joomla. Intakt kan deze voor u installeren en up-to-date houden.