Zoekmachine optimalisatie

Optimalisatie en metingen

Voor een bedrijf dat zich via een website presenteert, is het onontbeerlijk ook gevonden te worden tussen de 6 miljard pagina's op Internet, dat spreekt voor zich! Hierdoor is de belangrijke rol die zoekmachines als Google (marktaandeel 85% in Nederland) spelen ook duidelijk.

GoogleOm gevonden te worden via een zoekmachines is nog geen eenvoudige zaak. Ten eerste moet de website leesbaar zijn voor de 'robot' van de zoekmachine, wat niet vanzelfsprekend is. En dan niet alleen de homepage, maar natuurlijk ook alle opvolgende pagina's, iets waar het ook vaak aan schort. Maar daarmee bent u er nog niet: de zoekmachines maken gebruik van complexe algoritmes om de volgorde ('ranking') van de zoekresultaten te presenteren. Een positie op nummer 100 is feitelijk zinloos, u dient bij voorkeur in de eerste 10 te staan.

Intakt is goed bekend met de eisen die zoekmachines stellen en is niet alleen ervaren met het adviseren en toepassen van maatregelen, maar verricht ook regelmatige metingen.

Optimalisatie
Het geschikt maken van de website voor zoekmachines heet optimalisatie. Intakt kan voor u een studie verrichten van uw huidige website, en u adviseren over eventuele tekortkomingen die dienen te worden aangepakt en extra mogelijheden om de website beter geschikt te maken voor de zoekmachines. Wij hebben nog niet 1 website getroffen die niet voor verbetering vatbaar was!

Ranking metingen
"Meten is weten" is een aloude wijsheid die ook hier opgaat. Het is voor een bedrijf uiterst belangrijk om te weten hoe het scoort ten opzichte van de concurrentie, en of de klanten uw producten wel aantrekkelijk vinden. Daarom biedt Intakt een dienst aan om op basis van vooraf besproken trefwoorden regelmatig (maandelijks) uw ranking in de zoekmachines te meten. Hierdoor bent u op de hoogte van voor- of achteruitgang na optimalisatiewerkzaamheden, aanpassingen van de inhoud van uw website, een jaarovergang, etc. De resultaten van deze metingen kunt u (beveiligd) inzien op uw of onze website, en naar wens ook op andere wijze (pdf, excel) ontvangen.