Nieuwsbrief

Het Intakt CMS beschikt over een Nieuwsbrief module die qua layout volledig aan te passen is aan de huisstijl en design wensen van de klant. Een responsive layout van de nieuwsbrief zorgt voor een leesvirendelijke ervaring op desktop, tablet en mobiel.

Nieuwsbrieven

Door middel van een formulier op de publieke website kunnen geïnteresseerden zich eenvoudig aanmelden, vanuit de nieuwsbrief is een link beschikbaar waarmee in 1 klik afgemeld kan worden. Dit gebeurt allemaal binnen het Intakt CMS, er  wordt geen data gedeeld met een extra partij.

Voor bestaande klanten is deze mailing module uitgebreid met een aantal geavanceerde functies.


Taalkeuze
Bij een meertalige website registreert het Intakt CMS de voorkeurstaal van bezoekers tijdens het aanmelden voor een nieuwsbrief. Hierdoor is het mogelijk om nieuwsbrieven te versturen die toegespitst zijn op mensen die een een specifieke taal spreken.
De layout van de nieuwsbrief zal zich in dat geval automatisch aanpassen. De afmeld link, het website domein (.nl / .de / .com), contact informatie en andere standaard elementen zullen zonder extra handeling afgestemd zijn op de gekozen taal.
Multi Lingual
Doelgroepen
De nieuwsbrief abonnees kunnen worden onderverdeeld in segmenten of doelgroepen. Voorafgaand aan het versturen wordt dan aangegeven voor welk segment ontvangers de brief bedoeld is. Hierdoor kunnen marketing campagnes nog doelgerichter worden opgezet.

 

Gedeelde nieuwsbrief
Voor een groep klanten heeft Intakt een gedeelde nieuwsbrief opgezet. Deze stuurt dezelfde nieuwsbrief naar de abonnees van meerdere, verschillende nieuwsbrieven. Uiteraard rekening houdend met de voorkeur taal van de individuele abonnees.
Naast afzonderlijke nieuwsbrieven van de individuele, lokale afdelingen kan zo eenvoudig nieuws verstuurd worden die betrekking hebben op de groep als geheel.


Domain Keys Identified Mail (DKIM)
DKIM is een techniek waarbij een organisatie gelinkt kan worden aan een e-mail bericht dat is verzonden. Ontvangende e-mailservers controleren de authenticiteit van een e-mail, en kunnen die op basis daarvan wel of niet blokkeren. Domeinen die Intakt beschermt door DKIM zullen minder snel misbruikt worden door spam. Tegelijkertijd zullen authentieke e-mails vanaf dat domein minder snel als spam worden aangemerkt.

DKIM

Statistieken
De nieuwsbrief module houdt bij hoe vaak een nieuwsbrief is geopend en op welke links is geklikt. Deze statistieken kunnen worden weergegeven in het Intakt CMS, maar ook eenvoudig worden geanalyseerd door middel van bijvoorbeeld Google Analytics of andere tracking systemen die voor de website wordt gebruikt. Op die manier heeft de marketing afdeling alle data overzichtelijk bij elkaar.

Analyse