september 2018

Nunatak website en zoekfunctie

Voor wandelreizen specialist Nunatak heeft Intakt een nieuwe website (front end) en zoek functie ontwikkeld. De bestaande backend, CRM en aanwezige data zijn onveranderd aangesloten op het CMS van Intakt.


Door het al aanwezige beheer systeem te behouden werd het voor Nunatak mogelijk om de layout aan te passen aan de huidige standaard (responsive), en de look & feel op te frissen, zonder de noodzaak zich een nieuw systeem eigen te maken.
De uitgebreide reiscatalogus en fotoboeken die Nunatak in de afgelopen jaren heeft opgebouwd en ontwikkeld zijn 1 op 1 overgenomen.

 

Nunatak Home

Overzichtelijke content

De gedetailleerde kennis en de ruime ervaring van Nunatak resulteert in producten met uitgebreide beschrijvingen, toelichtingen en opties. Een van de uitdagingen was om deze producteigenschappen op een overzichtelijke manier aan te bieden aan de bezoekers.

Een 'cleane' rustige layout met een duidelijke structuur is als basis genomen. Door een "sticky" blok met een samenvatting van reisdetails permanent in zichtbaar te houden, en door de tabbladen navigatie nooit uit beeld te laten scrollen is de informatie die een bezoeker zoekt altijd snel voor handen.

 Nunatak tabs

Mobiel vriendelijk

Het uiterlijk en de functionaliteit van de nieuwe website past zich automatisch aan aan het apparaat dat de bezoeker gebruikt. Hierdoor is de website nu ook op mobiele apparaten eenvoudig te gebruiken. Hieronder zijn een aantal verbeteringen voor mobiel gebruik opgesomd.

  • De zoekresultaten carrousel reageert op 'swipe' acties bij apparaten met een aanraakgevoelig scherm
  • De foto galerij laadt de plaatjes pas als de gebruiker ze wil bekijken. Hierdoor wordt voorkomen dat er onnodig veel bytes wordt geladen. Dit is fijn voor bezoekers met een minder ruim data abonnement
  • De rangschikking van pagina elementen wordt voor elk scherm geoptimaliseerd. Hierdoor is de website ook op een telefoon overzichtelijk en eenvoudig in gebruik
  • Externe css en javascript files zijn samengevoegd en ge-minified om de laadtijd van de pagina te verkorten

 Nunatak mobile

Meer mogelijkheden
De aansluiting op het Intakt CMS maakte het mogelijk de website uit te breiden met een geavanceerde zoek functionaliteit en tools voor SEO optimalisatie.

 

 

www.nunatak.nl