Produkten & diensten


Webdesign: ontwerpen, bouwen, en onderhouden

Webdesign
Het bouwen, onderhouden en hosten van websites is een kernactiviteit van Intakt. Bouw en onderhoud kan geheel worden uitbesteed aan Intakt, of worden uitgevoerd in samenwerking met uw eigen ontwerper.
Het bouwen van een website begint met een plan waarin zaken beschreven worden als "Wie is de doelgroep", "Wie wil ik met de website bereiken", "Wordt het een informatieve website of komt er ook interactie met de bezoeker". Aan de hand van deze en andere keuzes wordt een schets gemaakt van de structuur van de website (sitemap) en gekeken naar een geschikt ontwerp. Hierbij wordt veel aandacht besteed aan de helderheid van navigatie opdat de bezoeker snel de juiste weg zal kunnen vinden.
Vervolgens wordt gekeken naar een design voor de website en worden er indien gewenst een aantal proefsites gebouwd.
Daarna kan het echte bouwen beginnen, waarbij vaak gebruik gemaakt wordt van PHP en MySQL.

MySQL en PHP: een beproefde combinatie
Voor het ontsluiten van de data uit uw database wordt het pakket MySQL gebruikt. In combinatie met de scriptingtaal PHP is bijna alles mogelijk om (gedeeltes van) uw data op Internet toegankelijk te maken. Het is ook mogelijk de data in de database via webpagina's te beheren, dus aan te vullen, te wijzigen of te verwijderen.

ODBC koppelingen
Naast MySQL kan ook gebruik gemaakt worden van een rechtstreekse ODBC koppeling met een andere database (zoals MS Access) die zich in uw eigen kantooromgeving bevindt. Een aanpassing in die database resulteert dan automatisch in een aanpassing van de data op Internet.

Extra mogelijkheden
Uit de vele mogelijkheden die er zijn om uw webite extra functionaliteiten te geven, zoals interactief te maken, noemen wij er hier enkele:
   Forum/Gastenboek
Intakt heeft voor haar klanten diverse fora en gastenboeken ontworpen of geïnstalleerd. Hiermee is interactie met de bezoekers mogelijk. Bezoekers kunnen bijvoorbeeld ervaringen uitwisselen over een bepaalde reisbestemming of elkaar helpen bij technische problemen.
   Stellingen
Het is ook mogelijk stellingen op de website te plaatsen waar bezoekers door te stemmen hun mening over kunnen geven. De stemmen worden automatisch opgeteld en de resultaten worden grafisch weergegeven.
   Excell -> Webpagina conversie
Data van rekenbladen van MS Excel kunnen via een script op de juiste plaats in webpagina's geplaatst worden. Het is voor u voldoende om het Excel blad over te zetten (uploaden). Het script zorgt dan voor het doorvoeren van de wijzigingen in de webpagina's.

Content Management Systeem
Intakt heeft een eigen Content Management Systeem (CMS) ontwikkeld, een interface voor het zelf aanpassen en beheren van de webpagina's. Klik hier voor meer informatie.

Intakt.com | Tel: 020-6382238 | Mail: info@intakt.com