Produkten & diensten


Database hosting

Intakt maakt veel gebruik van databases voor het bouwen van websites. In principe is iedere database te gebruiken om gegevens via Internet te ontsluiten. Op deze manier ontstaan dynamische, makkelijk te onderhouden websites.

Het door ons gebruikte database-programma MySQL heeft een wereldwijde reputatie voor zijn stabiliteit en snelheid. Dat biedt u de mogelijkheid om uw website(s) te verrijken met aanbod en functionaliteiten die bij een statische website ondenkbaar zijn. De mogelijkheden zijn legio. En vergis u niet: de toepassing ervan kan variëren van een klein adressenbestand voor intern gebruik tot een compleet Content Management Systeem.

Naast MySQL is het ook mogelijk om gebruik te maken van een ProgreSQL database.

Om enkele voorbeelden van het gebruik van een database te noemen:

Een Content Management Systeem (CMS) om de inhoud van uw website zelf te kunnen beheren. Daarbij kunt u zich beperken tot enkele kolommen of paragrafen op uw homepage voor het bijhouden van actuele mededelingen (last minutes of speciale aanbiedingen) aan uw bezoekers. Maar het is ook uit te breiden tot het bijhouden van uw volledige productaanbod. Voorbeeld: reisorganisaties houden hun reisaanbod (inclusief prijzen, vertrekdata, brochureteksten, etc) bij in een database. De bezoekers kunnen het reisaanbod inzien, een reis en vertrekdatum selecteren, en rechtstreeks boeken op de website. Het onderhouden van het productaanbod in een database leidt tot snellere actualisering in eigen beheer, en lagere kosten voor het bijhouden van de website.

Een gastenboek waarin uw bezoekers berichten kunnen invoeren en uitwisselen. Tegenwoordig is het uiterst belangrijk om op uw website meer dan alleen een standaard aanbod te vermelden. Dynamiek en interactiviteit zijn de trefwoorden. Juist de extra diensten die u kunt bieden leveren een postief imago, trekken meer belangstellenden en zorgt ervoor dat uw bezoekers langer door uw website zullen bladeren.

Indien u vanuit uw bedrijf een vaste (ADSL of kabel) aansluiting heeft, kunt u de database ook ten dienste stellen van interne toepassingen. Te denken valt aan een adressenbestand dat u zowel vanuit uw bedrijf als elders in de wereld kunt inzien, een productenaanbod (zoals ticketprijzen) dat voor de medewerkers eenvoudig te doorzoeken is, en dergelijke. Of voor gegevensuitwisseling met uw agenten in het buitenland. Uiteraard beveiligd met een wachtwoord, zodat alleen gewenste bezoekers worden toegelaten.

Het bouwen van deze toepassingen zal Intakt graag voor u verrichten, wij hebben veel ervaring op dit gebied.

Intakt.com | Tel: 020-6382238 | Mail: info@intakt.com